Suositut tekstit

torstai 26. heinäkuuta 2012

Mungolifellä munuaistulehdus

Täällä on niinki jännittävä tilanne, että meikäläisellä on munuaistulehdus… Jos lukijat on melko uusia, niin voi olla, että aikanaan jäi välistä mun pienet sairaalareissut Ausseissa. Sillon tosiaan polvileikkauksen jälkikomplikaationa iski munuaistulehdus, joka ehti niin pahaksi, että sitä hoidettiin sairaalahoidossa 4 yötä tiputuksessa. Silloin jo lääkäri sanoi, että koska se ehti edetä niin pitkälle, niin voi olla, että siihen on tullut jotain pysyvämpää damagea. Ja meikäläiselle määrättiin loppuelämäks hyvinki rakastava suhde karpaloihin.
http://www.rantapallo.fi/mungolife/2012/07/25/f-j/

Mungolife taistelee elämästään.
http://www.oireet.fi/munuaistulehdus.html
Yleensä krooninen nefriitti aiheuttaa hitaasti etenevän munuaisten toiminnan heikkenemisen. Se on pitkäaikainen sairaus, jonka paranemisennuste on huono.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Munuaistulehdus

http://cc.oulu.fi/~sisawww/esit/060209.htm
Nephritis is often caused by infections, toxins, and auto-immune diseases. It can be caused by infection, but is most commonly caused by autoimmune disorders that affect the major organs.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nephritis

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000464.htm

http://www.bbc.co.uk/health/physical_health/conditions/nephritis1.shtml
Over the past 4 decades, changes in the treatment of lupus nephritis and general medical care have greatly improved both renal involvement and overall survival. During the 1950s, the 5-year survival rate among patients with lupus nephritis was close to 0%. The subsequent addition of immunosuppressive agents such as intravenous (IV) pulse cyclophosphamide has led to documented 5- and 10-year survival rates as high as 85% and 73%, respectively.
http://emedicine.medscape.com/article/330369-overview#aw2aab6b2b5aa

Munuaistulehduksessa on vieläkin varsin korkea kuolevaisuus. Englanninkielisessä tekstissä yllä survival tarkoittaa selviytymistä sen määritellyn ajan jälkeen eli se on suunnilleen sama kuin kuolevaisuus=100%-survival rate%.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti