Suositut tekstit

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Printtimedia syöksyy

Minun mielenkiintoni kohdistui etenkin Media-yksikön heikkouteen. Siellä on myynti ja kannattavuus todella huono. Analyytikot joutuvat kyllä tarkistamaan neljännen neljänneksen ennusteita alaspäin, Evli Pankin analyytikko Mikko Ervasti kommentoi Taloussanomille.
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2012/10/31/analyytikko-levikeista-ja-mainosmarkkinoista-paineita-sanomalle/201241038/170

Printtimedia taistelee elämästä ja kuolemasta. Urheat toimittajat työskentelevät jatkuvan tulen alla. Sissi- ja ninjamarkkinointi valtaavat alaa ja todelliset oman elämänsä rakit vievät mainoseurot printiltä.

Printin lukijat ovat pitkälti kadonneet sosiaaliseen mediaan. Hyvin harva mainostaja haluaa enää mainostaa kaloille tai kissoille vaan oikeille ja aidoille ihmisille.
Paperisia sanomalehtiä ei siirrä historiaan se, että Internet on olemassa, eivät läppäritkään, eivätkä häkkärä-väkkärä-mobiililaitteet. Syy on iPadin - ja sitä kopioivien tablet-tietokoneiden, jotka toimivat mm. mainoina lukulaitteina ja julkaisualustoina sen lisäksi, että niillä voi tehdä kaikkea muutakin taivaan ja maan väliltä. Huussipaperin korvikkeeksi niistä ei tosin ole, eikä kalankääreeksi, mutta kaikkeahan ei voi saada samassa paketissa.
http://juttupaja.blogspot.fi/2011/05/hikipajat-ja-paperilehden-kuolema.html

http://www.marmai.fi/uutiset/levikkimyynti+laskee++sanoma+aloittaa+60+miljoonan+saastokuurin/a2153223

Vanhustenhuollossa paperilehdille luultavasti vielä riittää kysyntää pitkään. Monelle dementiapotilaalle riittää yksi lehti 1970-luvulta, jota on sitten kiva lukea aina uudestaan, jokainen juttu on aina yhtä tuore.
http://muuntuvailme.wordpress.com/tag/paperilehden-kuolema/

Risto Uimonen uskoo paperilehden kuolemaan. Mauri Ylä-Kotola uskoo myös Internettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti